به گزارش مشرق به نقل از شبکه العالم، پایگاه اینترنتی شبکه سی.ان.ان آمریکا در مقاله ای تحت عنوان تشدید سرکوب ها در مصر و ضرورت حمایت آمریکا از انتخابات سالم تاکید کرد: مسیر دشواری که مصر در زمینه تغییر پس از انقلاب طی می کند غافلگیر کننده نیست، هرچند که وضع این کشور به دشواری دوران دیکتاتوری حسنی مبارک نیست.
نویسنده این مقاله با اشاره به حوادث منطقه العباسیه که دلیلی آشکار بر سرکوب مردم در مصر است ، نوشت: این سرکوب ها در شرایطی رخ می دهد که مسئولان مصری در زمینه نظارت بین المللی بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور مانع تراشی می کنند.
سی.ان.ان حاکمان فعلی مصر را به تلاش برای تضعیف گروه ها و نهادهای جامعه مدنی در این کشور که هدفشان کمک به ساختن کشوری واقعا دموکراتیک است متهم کرد و گفت: دولت آمریکا در برخی از این تغییرات که مصر را به سوی وضعی بدتر سوق می دهد ، دست دارد.
نویسنده این مقاله خاطرنشان کرد: واشنگتن به بازگرداندن شهروندان متهم خود در قضیه حمایت مالی خارجی طی قراردادی با شورای نظامی حاکم اکتفا کرد، ولی محدودیتها علیه فعالیت سازمان های غیردولتی و جامعه مدنی در مصر همچنان ادامه دارد و فعالان به جاسوسی متهم می شوند، این امر دربردارنده این پیام منفی است که آمریکا فقط و فقط به منافع خود می اندیشد.
روزنامه انگلیسی گاردین دیروز با انتشار گزارشی نوشت، شورای نظامی حاکم در مصر، در جریان انقلاب سناریوی مبارک را اجرا کرد، و به ایجاد اختلافات و تقویت بی اعتمادی و بحران دست زد؛ بی تأثیر شدن مطالبات مردم در میدان التحریر پس از انقلاب 25 ژانویه بیانگر این موضوع است.
گاردین در ادامه نوشت: مساله تعجب برانگیز مبادله اتهام بین گرو ها و جریان های مختلف است .. چگونه شورای نظامی توانست درعرض 14 ماه، سیاست بی اعتمادی را در مصر تقویت کند؟
گاردین تأکید کرد: ارتش مصر اوضاع سیاسی و بخش گسترده ای از اقتصاد این کشور را تحت کنترل دارد، و بر رسانه های رسمی تاثیر گذار است؛ همچنانکه بیم آن می رود در بخشهای عمده دستگاه قضایی از جمله کمیته عالی انتخابات هم نفوذ داشته باشد .. واضح است که شورای نظامی، نظام سیاسی جدید مصر است و همه طرف ها مجبور می شوند که به طور مستمر با فرماندهان ارتش مذاکره کنند.